Skip to Content

Even voorstellen!

Luna Vonk - Awen Lotus

Ik ben Luna, nou ja, eigenlijk heet ik Brenda Elvira Vonk.

Maar, waarom heet ik nu dan Luna?

Heel wat jaren terug heette mijn toenmalige schoonmoeder ook Brenda. Dat was natuurlijk niet handig, dus heb ik mijzelf Luna genoemd, een naam die ik al heel lang erg mooi vond en bij mij vond passen. De relatie met die partner is al lang over, maar de naam is gebleven. Dus, uit gemakzucht geboren, maar uit liefde gebleven.

Na een aantal verschillende opleidingen te hebben gevolgd, steeds omdat ik zelf niet wist wat ik wilde, maar ik gestuurd werd door wat mijn omgeving dacht dat dan maar het beste voor mij zou zijn, ben ik gaan werken in technisch commerciële functies. En alhoewel ik gewend was om in deze functies te werken en ik er mijn brood mee verdiende, gaf het mij nooit een gevoel van voldoening.

Het werd tijd voor mij om niet meer alleen vanuit mijn hoofd te leven, maar meer vanuit mijn hart.

Steeds meer kreeg ik de drang om buiten mijn oncomfortabele “comfort zone” te willen kijken, om buiten mijn gebaande paden te willen wandelen, ontdekken wat er nog meer was. En zo ben ik gekomen bij mijn opleiding tot holistisch therapeut, welke ik in 2018 afgerond heb. Dit voelde goed, dit voelde voor mij als iets waar ik meer van wil ontdekken en waarbij ik ook anderen wil helpen op hun ontdekkingsreis naar hun ware zelf en naar de dingen die hun voldoening geven. Zo ben ik dan ook gekomen op de opleiding waar ik nu aan bezig ben, de opleiding tot holistisch coach, waarin ik mij nog meer mag verdiepen in de verschillende facetten die het gehele leven van een mens maken.

En zo is dan ook de praktijk Awen Lotus geboren.

Ik heb een druïdische achtergrond, het één zijn met de natuur is voor mij net zo vanzelfsprekend als het één zijn met de verschillende facetten in het leven. Awen betekent de creatieve levensenergie, de energie waarmee we scheppen, creëren en vormen, zo creëren we zelf ons geluk en vormen ons leven zoals wij het zelf willen.

Ik laat mij ook graag inspireren door het Boeddhisme, waarbij de roze lotus specifiek staat voor het pad vanuit een onbewust leven (de tijd dat de lotus zich nog in de modder bevindt), door ontwikkeling en groei, naar een tijd van heelheid (wanneer de lotus aan het oppervlak komt en zich uit in bloei). Deze heelheid is precies wat ik wil bereiken als holistisch coach, het bekijken van de mens op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau. En daarbij ook het leven van de mens als geheel, loopbaan, relaties, vrije tijd, alles wat je dagelijks bezig houdt.

Wanneer er balans is, ervaart men interne rust. En wanneer men interne rust ervaart, ervaart men een gevoel van geluk.